درب اتوماتیک صنعتی
تا چند سال پیش باز و بسته شدن درب ها در هر سازه صنعتی یا مسکونی بزرگ، پروژه ای بود که نیاز به یک نگهبان تمام وقت داشت. نگهبانی که باید شبانه روز در اتاقک نگهبانی هر سازه تجاری، صنعتی یا مسکونی در را به روی خودرو ها باز و بسته میکرد.
مدرن و ماشینی شدن بسیاری از بخش های زندگی ما این ویژگی را داشت که باز و بسته شدن درب های بزرگ کارخانه ها، سوله های بزرگ صنعتی و مجتمع های بزرگ مسکونی دیگر نیازی به نگهبان و نیروی بدنی نداشت. در واقع انواع درب اتوماتیک صنعتی زندگی را برای همه مردم آسانتر کرد.
با وجود درب ریلی صنعتی دیگر هیچ خودرویی پشت هیچ دری معطل نمیشود. اکنون ریموت کنترل هایی که در دست دارندگان خودرو ها یا نگهبانان سوله ها است، درب ها را با اشاره ای باز میکنند.
با ما در نگاهی به درب اتوماتیک صنعتی، انواع و کاربرد های آن همراه باشید.
درب اتوماتیک صنعتی نوعی از درب های صنعتی، با اندازه بزرگ هستند که در کارخانه ها، انبار ها، سوله ها و مکان های دیگر صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند. درب اتوماتیک صنعتی به صورت خودکار، و با استفاده از ریموت کنترل باز و بسته میشوند.
درب های اتوماتیک انواع بسیاری دارند. از انواع درب اتوماتیک صنعتی میتوان به درب کرکره ای، سکشنال، درب های با سرعت بالا و درب ریلی صنعتی اشاره کرد. درب های ریلی کاربرد های بسیاری دارند. این درب ها جزو کار آمدترین و آسان ترین درب های مورد استفاده در هر سازه کوچک و بزرگ هستند. به درب ریلی صنعتی درب ریلی پارکینگی هم گفته میشود.
بهره گیری از درب اتوماتیک صنعتی برتری های بسیاری دارد که از میان آن ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
* کارکردی آسان دارند.
* دارای بیشترین اطمینان، ایمنی، دوام، کیفیت و ماندگاری هستند.
* قابلیت رفت و آمد به صورت نامحدود، و با سرعت بالا را دارند.
* باز و بسته شدن آن ها با ریموت کنترل صورت میگیرد.
* قابلیت نصب باتری و استفاده در زمان قطع برق را دارند.
* حرکتی نرم و بیصدا دارند که باعث آزار دیگران نمیشود.
* دارای حسگر حرکتی هستند و در برخورد با موانع، به عقب برمیگردند..
* مجهز به فلاشر هستند که به هنگام گذر خودرو روشن میشود.
* دارای پوشش ضد زنگ و ضد خوردگی، و در نتیجه دارای استحکام بالا هستند.
* امکان نصب درب برای عبور افراد پیاده را دارند.
* علاوه بر اینکه باز و بسته شدن درب را آسان میکنند، از نظر امنیتی نیز بهصرفه هستند، چراکه نیازی به پیاده شدن راننده از خودرو ندارند.
* فضای کمی را به خود اختصاص میدهند.
* از نظر ظاهری زیبا و مدرن هستند.
* سیستم خلاصکن دستی دارند و برای اطمینان بیشتر، کلید خلاص کن هم همراه آن استفاده میشود.
* سرعت قابل تنظیم دارند.
* در برابر نوسانات برق مقاومند.
* بهترین انتخاب برای درب های بزرگ و سنگین هستند.
* از این نوع درب ها میتوان در مکان هایی استفاده کرد که فضای مورد نیاز را از سمت راست یا چپ برای باز یا بسته شدن درب داشته باشند. به عنوان مثال در پارکینگ هایی با پهنای ورودی کم، امکان استفاده از این نوع درب ها وجود ندارد.
درب ریلی یا کشویی صنعتی به صورت هوشمند و با مدد از یک ریموت کنترل باز و بسته میشود. این نوع از درب اتوماتیک صنعتی در اندازه های بزرگ تا بسیار بزرگ ساخته میشوند. درب های بسیار بزرگ ریلی صنعتی قابلیت عبور همزمان چند خودرو را دارند.
دو نوع چرخ دنده ای و شانه ای از درب ریلی صنعتی وجود دارد. درب های صنعتی و کشویی بزرگ با استفاده از موتور های سه فاز و به صورت گیربکسی باز و بسته میشوند.
در روش نخست درب اتوماتیک صنعتی با مدد از سیستم هیدرولیکی و الکترومکانیکی، و با استفاده از ریموت کنترل باز و بسته میشود.
در روش دوم درب ریلی صنعتی به حسگری مجهز است که حضور افراد را تشخیص میدهد. بدین ترتیب به محض تشخیص حضور افراد، درب باز میشود و پس از رد شدن او هم بسته میشود. این نوع از درب ها در مکان هایی مانند بیمارستان ها، فروشگاه ها، بانک ها و... کاربرد دارند.
* مناسب مکان هایی هستند که با محدودیت فضا رو به رو است.
* برای مکان هایی که امکان گردش درب لولایی وجود ندارد، یا بهدلیل فضای کمِ طولی، امکان بسته شدن درب پس از ورود خودرو ها وجود ندارد.
* درب ریلی صنعتی بهترین نوع درب ها برای ورودی کارخانه ها، سایت های صنعتی بزرگ، سوله ها و گشت های ورودی و خروجی ساختمان های تجاری و صنعتی است.
* این درب ها را میتوان برای پارکینگ مجتمع های مسکونی سقف دار و روباز هم نصب کرد.
درب های اتوماتیک ریلی را میتوان به چند دسته تقسیم کرد:
درب ریلی تک لنگه همان طور که از نامش پیدا است، از یک لنگه تشکیل شده است. این نوع درب ها در زمان باز یا بسته شدن، در پشت فضای کنار درب قرار میگیرند.
این نوع درب ها دارای دو لنگه در کنار هم هستند. هنگام باز شدن درهای دو لنگه، هر لنگه به یک سمت حرکت میکند.
درب های ریلی تلسکوپی از چند لنگه متحرک تشکیل شدهاند و در زمان باز شدن، هر لنگه پشت لنگه دیگر قرار میگیرد. درب های تلسکوپی دو نوع هستند. در یک نوع از آن ها درب به یک سمت جمع میشود. درب ها در نوع دیگر در دو سمت راست و چپ جمع میشوند.
این نوع از درب های ریلی مناسب محیط های کوچکی است که فضای کمی دارند. در این محیط ها فضای کناری برای جمع شدن درها وجود ندارند.
* جک ریلی
* آهن ربای بالا و پائین درب
* دنده شانه
* تابلو فرمان
* موتور
* چراغ هشدار دهنده
* چشمی ویژه تشخیص مانع
* ریل فلزی
* ریموت کنترل
* دستگیره دستی که در زمان قطع برق، برای باز و بسته شدن درب ریلی مورد استفاده قرار میگیرد.
* انواع درب اتوماتیک ریلی صنعتی به وسیله چرخ دنده های قدرتمندی، بهصورت افقی باز و بسته شده، درون یک ریل حرکت میکنند.
* باید فضای عرضی مناسبی برای استفاده از درب ریلی صنعتی، در سمت چپ یا راست محل نصب وجود داشته باشد.
* درب اتوماتیک صنعتی را میتوان در محیط هایی که دارای پارکینگ روباز هستند هم نصب کرد.
ماده اصلی مورد استفاده در ساخت بدنه درب کشویی صنعتی آلومینیوم است. برای کارکرد بهتر موتور در این درب های صنعتی، در بیشتر موارد از موتور هایی با برق سه فاز استفاده میشود. در صورت قطع برق و نبود باتری ذخیره، عملکرد درب های کشویی صنعتی با مدد از سیستم خلاصکن صورت میگیرد.
یکی از بهترین ویژگی های درب ریلی صنعتی توقف و بازگشت آن، هنگام برخورد با مانع است. ساخت درب های کشویی صنعتی یکپارچه است و حرکت آن ها با استفاده از موتور، ریل و چرخ هایی که در زیر درب ها قرار میگیرند انجام میشود.
گیربکس های مورد استفاده در انواع درب کشویی صنعتی بسیار پر قدرت هستند و به راحتی میتوانند درب های سنگین را جا به جا کنند.
* انتخاب و نصب درب ریلی صنعتی با توجه به فضای مورد نظر صورت میگیرد. مقدار و چگونگی فضا در هر مکانی تعیین کننده نوع درب تک لنگه، دولنگه، تلسکوپی یا 90 درجه است.
* در نصب درب ریلی صنعتی از موتور های مخصوص درب های ریلی استفاده میشود. هرچه درب اتوماتیک ریلی صنعتی سنگینتر باشد، باید از موتور قدرتمند تری برای باز و بسته کردن آن استفاده شود. همچنین اگر تعداد رفت و آمد در روز زیاد باشد، باید موتور های هیدرولیکی به کار گرفته شوند.
* برای نصب درب اتوماتیک صنعتی باید وزن درب، شمار رفت و آمد در هر روز، یا تعداد باز و بسته شدن حدودی درب را در نظر داشت.
* کارکرد انواع درب کشویی صنعتی با کمک انرژی برق صورت میگیرد و باید از افراد باصلاحیت در این حوزه استفاده شود.
* هر درب اتوماتیک کشویی دارای بخش های مختلفی، مانند بدنه، موتور، جک ها و... است که باید در نصب آن ها دقت شود.
* اگر درب کشویی صنعتی در منطقه ای مرطوب باشد، باید فاصله مناسبی بین موتور و زمین وجود داشته باشد.
* دقت نکردن در نصب درب اتوماتیک ریلی صنعتی باعث اختلال در عملکرد آن میشود.
قیمت درب اتوماتیک صنعتی با توجه به موارد مختلفی تعیین میشود. از نمونه گزینه های مهم در تعیین قیمت درب ریلی صنعتی، اندازه آن است. هرچه اندازه درب اتوماتیک ریلی صنعتی بزرگتر باشد، فلز بیشتری در ساخت آن مورد استفاده قرار گرفته است. در نتیجه قیمت آن هم بالاتر است.
گزینه بعدی موثر در قیمت درب های کشویی صنعتی، نوع موتور و قدرت آن است. طبیعی است موتور های با قدرت بالاتر، قیمت بیشتری از موتور های با قدرت کمتر دارند. برند سازنده موتور و درب کشویی صنعتی هم یکی دیگر از عوامل موثر در قیمت درب اتوماتیک صنعتی است.، نوع درب کشویی، سرعت باز و بسته شدن درب و موارد مختلف دیگری هم در قیمت این نوع از درب ها تاثیرگذارند.
برای خرید درب اتوماتیک صنعتی با ما تماس بگیرید.
سخن پایانی:
بهره بردن از انواع درب اتوماتیک صنعتی برتری های بسیاری برای کارخانه های صنعتی، سوله های بزرگ، فرودگاه ها و بسیاری از مکان های دیگر دارد. استفاده از این درب ها زندگی را در مجتمع های بزرگ مسکونی و برج ها نیز آسان ساخته است. با بهره گیری از انواع درب کشویی صنعتی دیگر هیچ خودرویی در پشت درب ها معطل نمیشود.
یک نکته را در نصب و بهره بردن از انواع درب کشویی صنعتی به خاطر داشته باشید. برای پیشگیری از هرگونه اختلال در کارکرد درب ها، نصب درب اتوماتیک صنعتی در ساختمان خود را به افراد کارشناس بسپارید.